Workshops voor koren & muziekteams

Martin Brand is een ervaren en enthousiasmerende docent en workshopleider. Hij verzorgde veel teamdagen en worshops binnen onderwijs, koren, kerken, en bedrijven. Het meest werkt hij met koren, muziekteams en sprekers. Als theaterdocent, spreker, gospelzanger en dirigent komen bij Martin muziek, inhoud, expressie en presentatie bij elkaar. Hij deelt zijn ervaring al jarenlang veelvuldig met verschillende koren en muziekteams. Neem gerust contact op voor meer informatie. Onderstaande workshops zijn het meest gevraagd.

KOORWORKSHOP – ZINGEN IS COMMUNICEREN
In deze workshop van een dagdeel of een avond staat podiumpresentatie, beleving en expressie centraal. Martin heeft veel ervaring met koren. Hij is vaste dirigent van Gospelkoor MisSion. Hiernaast leidt hij  grote gelegenheidskoren (Praise United) en theater koorprojecten. Veel koren zingen technisch best goed, maar slagen er nog niet in om het gevoel en verhaal van een lied over te brengen. Het koor blijft op afstand van het publiek. In deze workshop leert het koor de basisprincipes van goede presentatie in durf, houding, stemklank, overgave, uitspraak en non verbale expressie beter beheersen. Ideaal als verfrissende repetitie vlak voor een concert. Het geleerde wordt gelijk in praktijk gebracht binnen het eigen repertoire van het koor.
Al tientallen koren hebben deze workshop met groot plezier beleeft, zo’n 2 x per maand is Martin bij een koor te gast. 

TOERUSTING MUZIEKTEAMS IN DE GEMEENTE
Muziek, samenzang, aanbidding is een belangrijk deel van de zondagse dienst in veel kerken. In de meeste kerken zijn muziekteams actief die wekelijks hun taak uitvoeren en de gemeente voorgaan in de samenzang. Martin is regelmatig te gast bij muziekteams om hen een dag of avond te coachen. De inhoud van de training wordt afgestemd met de leerbehoefte. Elke training is op maat. Bijbelse motivatie voor muziek en aanbidding in de gemeente, (non verbale) communicatie tijdens het zingen en het leiden van de gemeente, expressie, creatief zijn, samenwerking in de band. Vaak wordt toetsenist Henk Doest ook bij deze workshop betrokken als bandcoach.
Ook deze workshop geeft Martin zeer regelmatig en binnen zeer diverse kerkelijke stromingen.  De voorkeur gaat uit naar een zaterdag ochtend + deel van de middag.

AANSPREKEND PRESENTEREN 
Voor groepen jongeren en volwassenen geeft Martin al jaren presentatie training. Het gaat in deze workshop (of serie van meerdere lessen) om presenteren. Martin gaf deze cursus aan studenten op de Evangelische Hogeschool, HQ-school, middelbare scholieren en voor volwassen sprekers binnen kerken en andere organisaties. Aan bod komt o.a. 1. Podiumvrees overwinnen, 2. Houding 3. Contact en Interactie met publiek 4. Stemgebruik 5. Effectief gebruik van stilte 6. Dynamiek 7. Structuur en Opbouw 8. Persoonlijke Feedback op basis van diverse opdrachten

MEER WETEN OVER EEN WORKSHOP? KLIK HIER EN NEEM CONTACT OP

Martin Brand is een spreker, zanger en schrijver die vanuit zijn geloof en dagelijks leven anderen wil inspireren. Met liedjes en verhalen trekt hij al jaren het land door.

Geef een reactie

You don't have permission to register